به گزارش مشرق، بنا بر نوشته شماره امروز روزنامه لوفیگارو، سیر علاوه بر خواص ضد قارچ و کاهش دهنده فشار خون شریانی ، خاصیت ضد انگل و ضد سرطانی دارد.
تحقیقات جدیدی که در دانشگاه واشنگتن صورت گرفته و در نشریه شیمی درمانی و درمان میکروبی منتشر شده است نشان می دهد ترکیبات موجود در سیر در مقابل باکتری های عامل اختلالات روده ای بسیار موثر تر از آنتی بیوتیک های شایع عمل می کند.
مایکل کانکل یکی از پژوهشگرانی که از بیست و پنج سال پیش روی این میکروارگانیسم ها مطالعه کرده است، می گوید : باکتری های کامپیلوباکتر که در همه جای جهان وجود دارند می توانند باعث اختلالات روده ای مانند اسهال ، قولنج ، دردهای شدید شکمی و تب شوند. بیشتر این عفونت ها ناشی از غذا یا گوشت هایی است که به اندازه کافی پخته نشده یا سطوح و وسایل آشپزی آلوده است.
پژوهشگران با بررسی ترکیب سولفور آلیل در سیر و تاثیر آن بر باکتری های کامپیلوباکتر تاثیر آن را با دو نوع آنتی بیوتیک اریترومایسین و سیپروفلوکساسین مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که سولفور آلیل پنج برابر موثرتر از این دو نوع آنتی بیوتیک برای کشتن باکتریها عمل می کند.
یکی دیگر از محققان می گوید : نتایج این تحقیق بسیار جالب است زیرا این ترکیب می تواند به کاهش باکتری های خطرناک در محیط زیست و مواد غذایی کمک کند. سولفور آلیل به این ترتیب می تواند بطور مستقیم در مراحل تهیه برخی غذاها یا برای پاک کردن سطوح آشپزخانه و ظروف پخت و پز مورد استفاده قرار گیرد.
تحقیقات پیشین نشان داده بود سولفور آلیل در مقابل برخی عوامل بیماری زای ناشی از مواد غذایی ناسالم همچون لیستریا با برخی انواع ئی کولای موثر است. با این حال پژوهشگران بر این باورند که این تحقیقات در مراحل اولیه است و به مطالعات بیشتری نیاز است.
یافته های جدید نشان می دهد ترکیبات سیر بسیار موثرتر از آنتی بیوتیک هایی که برای مبارزه با اختلالات روده ای تجویز می شوند عمل می کند.